Het leven in de huidige westerse maatschappij gaat sneller en sneller. Iedereen is constant in de weer met zijn smartphone en kijkt niet meer om zich heen. Het moet allemaal snel, efficiënt en zo veel mogelijk in één  dag. Vraag 100 mensen op straat of zij het leven in de westerse wereld gejaagd vinden en grote kans dat 90% deze vraag bevestigend zullen beantwoorden. Stress speelt bij 1 op de 3 doodsoorzaken een rol…

Vergeten te genieten
We genieten te weinig van de wereld om ons heen. We staan vaak te weinig stil bij de dingen die ons leven mooi maken, hoe klein soms ook. We vergeten soms het leven te vieren terwijl het leven gevierd mag worden.

#vierhetleven
Omdat het goed is om af en toe bewust stil te staan bij mooie momenten in het leven ben ik begonnen met dit initiatief. In 2015 starten we op deze site met het maken van een verzameling van momenten die het leven waard maken om te leven. Inspirerend, grappig, ontroerend of mooi. Maar bovenal dagelijks een kort moment om onszelf er aan te herinneren hoe mooi het leven is. Omdat het leven te kort is om alleen maar stress te hebben en niet te genieten.

Bij elkaar kunnen deze kleine #vierhetleven momenten hopelijk bewustzijn creëren om het leven meer te vieren. Op deze pagina vind je de verzameling momenten. Gewoon omdat elke dag een feestje is. De geschreven blogs vind je hier.