Het komende jaar staat volledig in het teken van het leven vieren.  Je moet vind ik sowieso proberen altijd het leven te vieren. Maar komend jaar voor mij extra. Waarom? Dat lees je hier! In het kader van de bucket list om het leven vieren met mijn vader hebben Laura en ik hem van het weekend meegenomen naar Blue Planet in concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Blue Planet in concert
Tijdens het concert werden spectaculaire natuurbeelden getoond op het grootste scherm van Europa. De beelden werden begeleid door het 80-koppige Gelders Orkest en de beelden werden ingeleid door onze enige echte astronaut Andre Kuipers. Prachtige beelden van het leven in en rondom onze oceanen.

Natuur
Een van de grote liefdes van mijn vader is de natuur. Hij gaat het liefste elke dag wandelen en hij is op zijn gelukkigst als hij buiten in de natuur is. Elke week gaat hij ‘vogelen’ met zijn goede vrienden die hij al van jongs af aan kent. Als we samen een vogel buiten zien dan weet mijn vader precies welke vogel het is. Dat vond ik altijd heel gaaf, mijn vader die alles weet van vogels. Mijn vogel held.

La mer
Tijdens het concert speelde het orkest het nummer La Mer van Charles Trenet, begeleid door de meest prachtige beelden van de zee. Als toegift aan het einde van het concert speelde het orkest nogmaals dit nummer en werd de zaal uitgenodigd mee te zingen met dit schitterende nummer. Na een schuchter begin deinde langzaam de hele zaal mee op dit nummer. Sommige meezingend, sommige mee-neuriënd omdat ze de tekst niet goed kende.

Ik keek met een schuin oog naar mijn vader en ook hij neuriede mee. Hij genoot zichtbaar van het concert, van de live muziek, van het samenzijn en de saamhorigheid tijdens dit speciale nummer, verpakt in dit ene moment. Alsof al het andere even niet bestond en er niet toe deed. Deze momenten maken het leven zo waardevol, zo waard om geleefd te worden. Laten we daar aan vasthouden, voor altijd.

Mijn vogel held