Zomaar een doordeweekse dag in maart 2015. Ingrediënten? Muziek, Eten&Drinken, 4 Vrienden en een bak vol Herinneringen. Een avond vanuit 4 perspectieven:

Tjeerd
Muziek maakt op vele manieren indruk. Bijvoorbeeld omdat er onlosmakelijk herinneringen en associaties aan vast kleven. Twintig jaar liedjes van Acda en de Munnik bleek een terugblik op twintig jaar van memorabele momenten, beleefd met gouden mensen. Fijn als die mensen dan ook nog eens naast je in de zaal zitten. Zo werd het afscheid van Acda en de Munnik een vier-de-vriendschap moment. Gewoon, op de woensdagavond!  Grappig genoeg waren wij er al vÓÓr Acda en de Munnik en ook na Acda en de Munnik zijn we er nog steeds. Dank aan hun voor het verzorgen van de soundtrack in die twintig jaar!

JW
Acda en de Munnik namen mij gisteren mee door de afgelopen 20 jaar. Het was hun afscheid, en voor mij een heerlijk gevoel. Elk liedje was gekoppeld aan een herinnering… en tot mijn verbazing waren vrijwel alle herinneringen weer terug te koppelen naar minstens 1 van de 4 personen naast mij. Acda en de Munnik liep als een rode draad er door heen…

Een bewustwording.. Wat een gelukkig gevoel! De vrienden, met wie ik al meer dan 20 mooie jaren deel, zijn nog steeds de vrienden met wie ik NU mijn mooiste momenten deel. De kracht van onze vriendschap kon ik gisteren opeens heel mooi rijmen met de liedjes van Acda en de Munnik.. Bijzonder aan liedjes van Acda en de Munnik, ze zijn niet te ‘pakken’… je blijft jezelf verbazen met dingen die je niet eerder had gehoord, terwijl je bijna dagelijks luistert… De vriendschap, op de stoelen waar ook ik op zat, heeft datzelfde. Mijn vrienden zijn ook niet te ‘pakken’.. zo blijf je elkaar blijkbaar waarderen. Net als de liedjes, ze verliezen zo nooit hun glans. Ieder kan zijn ding doen en doet dat. Niemand moet iets… en het besef dat je op die manier blijkbaar een heleboel samen deelt en hebt gedeeld, vind ik erg mooi.

20 jaar Acda en de Munnik.. Een mooie show, het raakte mij… en dat was fijn.

Jesse
A trip down memory lane met geweldige vrienden en heerlijke nummers op de afscheidstour van Acda en de Munnik #dekoningterijk #vierhetleven.

Al 20 jaar luister ik naar de nummers van Acda en de Munnik. Tijdens de vrijdagavonden in de Bubbels en Babbels, op camping ’t Ruige Veld in het recreatiehonk, tijdens het schoonmaken, op de fiets naar school en op de momenten wanneer ik gewoon een beetje zin in wat drama had. Dit alles vaak heel hard meezingend (sorry buren!!).

Afgelopen woensdag kwamen veel van deze momenten weer voorbij gevlogen. Bij veel van deze momenten waren de drie heren die deze avond naast mij zaten ook aanwezig. Heel vaak gebeurt het nog dat er een oneliner uit “Triologie” gebruikt wordt in  onze gesprekken… “En das maf he!”

Laat me drinken op een geweldige avond en laat me drinken op fantastische vrienden.

Gertjan
Soms beleef je een moment waarop je zo geniet dat je wilt dat de tijd stil blijft staan om te kunnen blijven genieten van dat ene moment. Zo’n moment was afgelopen woensdag, de afscheidstournee van Acda en de Munnik in een bomvolle schouwburg in Utrecht. Aan alles voelde je dat het wel eens een memorabele avond zou kunnen worden, en dat werd het..

De afgelopen 20 jaar hebben Acda en de Munnik de prachtigste liedjes geschreven. Van bekende nummers zoals Het regent zonnestralen tot het voor het grote publiek minder bekende maar schitterende Lopen tot de zon komt. Ze begeleiden mij muzikaal bij euforie en geven mij troost op verdrietige momenten.

Maar het mooiste aan afgelopen woensdag was de kracht van de vriendschap met de mannen naast mij, duidelijk voelbaar en verpakt in de liedjes van Acda en de Munnik. Op dat moment besef ik weer eens hoeveel memorabele momenten ik de afgelopen 20 jaar met deze vrienden beleeft hebt en hoe waardevol en sterk deze vriendschap is. En dat zomaar op een doordeweekse avond in maart. Een avond waarop alles even goed is en die eindeloos mag duren. Een avond waarop de vriendschap en het leven in zijn meest pure vorm gevierd wordt.

Lopen tot de zon komt