Het is wat stil geweest hier op de site. Geen Vier het leven momenten? Ja, zeker wel. Onze onvergetelijke bruiloft, onze geweldige huwelijksreis naar Rome, beachen op Ameland en nog wel meer gave momenten die het leven mooi maken en het waard zijn om te delen. Die posts komen ook nog wel maar op dit moment kan ik de inspiratie niet vinden om er een blog van te maken.

Kloteziekte
Je moet het leven vieren, roep ik altijd heel hard. En het is waar, vier het leven,  elke dag weer want het kan zomaar eens de laatste zijn. De reden om deze site te beginnen afgelopen december was  het nieuws dat er uitzaaiingen gevonden waren bij mijn vader. Uitzaaiingen van die kloteziekte waar zo veel mensen mee te maken krijgen.

De maanden na dat nieuws gingen eigenlijk heel goed. De CT scan drie maanden geleden was heel positief. Geen nieuwe uitzaaiingen en de rest was stabiel gebleven, openen die champagne! Vorige maand onze bruiloft waar mijn vader de hele dag straalde en er volgens iedereen die er was en hem kende er ongelooflijk goed uitzag. En dat was ook zo! Hij genoot met volle teugen. Niets kan een zoon blijer maken dan dat. Zo’n moment waarop de tijd stil mag blijven staan..

Het moment dat het nacht werd
Maar de ziekte trekt zich niks aan van wat wij vinden en willen. De ziekte trekt zijn eigen plan en dat plan is niet positief. Maandag 15 juni zaten we weer bij de oncoloog voor de uitslag van de CT scan. Zijn houding en gezichtsuitdrukking spraken boekdelen; slecht nieuws.

Veel te veel nieuwe uitzaaiingen en gegroeide tumoren. De ziekte heeft zich afgelopen maanden van zijn slechtste kant laten zien. Zo goed als de CT scan drie maanden geleden was, zo slecht is ie nu. Wat er dan gebeurt is met geen pen te beschrijven. Op zo’n moment komt de eindigheid van het leven heel dichtbij en dat is heftig. Het voelt alsof op dat ene moment het nacht werd..

Vier het leven
Maar het is nog niet over, nog lang niet! Zolang het einde nog niet bereikt is moeten we positief blijven. Kijken naar de mooie en positieve momenten die er ook zijn. Genieten van de kleine dingen, vier het leven, ook al is dat op dit moment nog wat moeilijk. Als je dit leest en je wil iets positiefs delen wat je hebt gezien of zelf hebt meegemaakt; doe het! Het helpt andere mensen, het helpt in ieder geval mij!

 

Het moment dat het nacht werd