Juristen staan niet bekend om hun makkelijke taalgebruik. Begrijpelijk, juridische zaken zijn vaak complex en de juiste woordkeuze is belangrijk voor een goed juridisch dichtgetimmerde tekst. Toch heeft dit ook een keerzijde, namelijk dat de lezer vaak snel of soms al bij voorbaat afhaakt. Met als gevolg dat hij of zij niet weet wat er in staat. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, toch?

Daarom help ik advocaten, notarissen en andere juridisch professionals met het begrijpelijk maken van hun teksten. Samen zorgen we er voor dat de boodschap wordt overgebracht aan de lezer zonder dat de juridische juistheid van de tekst in het geding komt. Als jurist en marketeer weet ik als geen ander die balans te vinden.

Schrijven, corrigeren of redigeren
Veel juridisch professionals vinden het fijn om zelf hun teksten te schrijven en zo de controle te houden over de inhoud. Dit juich ik ook altijd toe en komt de authenticiteit van de tekst ten goede. Mijn hulp is in dit geval het corrigeren of redigeren van de tekst. Maar ook als je zelf de tekst niet wilt schrijven ben je bij mij aan het juiste adres. In overleg bepalen we de onderwerpen en de inhoud van de teksten.

Redigeren
Onder het redigeren van teksten wordt verstaan het controleren van de teksten op spelling, grammatica, tone of voice, opbouw en leesbaarheid van de tekst. Bij het redigeren wordt dus zowel naar inhoud als correct Nederlands gekeken.

Corrigeren
Bij het corrigeren van teksten wordt alleen gekeken naar correct Nederlands. De teksten worden gecontroleerd op spelling, grammatica en interpunctie.

Wat voor soort teksten? 
Ik help juridisch professionals met allerhande teksten die geschreven worden voor hun doelgroep. De focus ligt met name op de volgende teksten:

  • Blogs
  • Webteksten
  • Toelichtingen bij (notariële) akten
  • Nieuwsbrieven
  • Persberichten
  • Brochures

Ik denk graag met je mee! Als ik je kan helpen, hier kun je direct contact opnemen of mail naar gertjandegans@gmail.com.

Tarieven
Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis. Voor het schrijven, herschrijven en redigeren van teksten is het uurtarief € 65,- per uur. Voor het corrigeren van teksten wordt € 50,- per uur gerekend. Prijzen zijn exclusief BTW en inclusief tevredenheidsgarantie 😉

Blogabonnement
Wil je actief en structureel blogs publiceren maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan ben je bij mij aan het goed adres. Door actief te bloggen wordt je website beter gevonden. Daarnaast zorgt regelmatig bloggen er voor dat je online op jouw vakgebied een autoriteit wordt en wordt gezien als expert.

Speciaal voor juridisch professionals die hier actief mee aan de slag willen maar wel wat hulp kunnen gebruiken is er een blogabonnement. Bij dit blogabonnement gaan we samen aan de slag om die online expertstatus te bereiken. Vooraf kijken we wie je doelgroep is, wat je precies wilt bereiken en hoe we dit het beste kunnen bereiken. We maken een contentkalender wanneer we wat gaan publiceren.

De blogs zijn het meest authentiek als je als juridisch professional zelf het hart van de teksten schrijft. Bij elke blog schrijf jij de body van het stuk. Vervolgens redigeer ik de tekst zodat je verzekerd bent van goede, consistente en SEO vriendelijke blogs. Ik geef je tips over hoe te bloggen en over SEO vriendelijke teksten schrijven. Uiteindelijk streven we er naar dat ik niet meer nodig ben 🙂

Kosten
De opstartkosten bedragen € 295,-. Hierin zit onder andere het samen bepalen van de doelgroep, tone of voice, strategie en het maken van de contentkalender. De maandelijkse kosten hangen af van hoe frequent je wilt gaan bloggen.

Wekelijks een blog – € 200,- per maand
Tweewekelijks een blog – € 100,- per maand
Maandelijks een blog – € 50,- per maand

De prijzen zijn exclusief BTW en het blogabonnement is maandelijks opzegbaar. Interesse? Neem dan hier direct contact op of mail naar gertjandegans@gmail.com.

Maatwerk
Heb je specifieke wensen? Of andere ideeën waar ik je bij kan helpen? Neem dan hier direct contact op of mail naar gertjandegans@gmail.com.