De wereld staat niet stil, en dat is maar goed ook. Inmiddels kunnen we niet meer zonder onze smartphone, iets wat 10 jaar geleden nog nauwelijks bestond. Steeds meer apparaten gaan zelf nadenken en nemen ons werk uit handen. We zijn gewend geraakt aan de komst van zelfrijdende auto’s en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Al deze (macro en micro) trends veranderen de maatschappij waarin wij leven en de werkomgeving waarin wij werken. In de afgelopen maanden passeren trends de revue die naar mijn mening gevolgen gaan hebben op vrijwel alle branches, zo ook op het notariaat en op het vak van notaris.

Deze whitepaper biedt een aanzet om na te denken over de toekomst van het notariaat en het vak van notaris. Ik signaleer trends die volgens mij grote veranderingen mee gaan brengen voor de branche.

De trends die beschreven worden zijn gebaseerd op onderzoek en feiten. Welke veranderingen die trends gaan hebben op het notariaat is mijn visie en staat zeker niet vast. De tijd zal leren in welke richting het notariaat zal evolueren.

Veel leesplezier. Mocht je na het lezen iets kwijt willen, iets willen vragen of opmerken. Mijn (virtuele) deur staat altijd open.

Gertjan de Gans

Download ‘De notaris is dood, lang leve de notaris’

 

Ebook – De notaris is dood, lang leve de notaris
Getagd op: