Vorige week bereikte mijn vader de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar (althans zo was het tot voor kort). Na tientallen jaren keihard werken aan een betere wereld mag hij nu beginnen aan zijn pensioen en gaan genieten van de vrijheid die ‘geen verplichtingen’ heeft.

Ondanks alle lastige omstandigheden moet dit heugelijke feit natuurlijk gevierd worden. Zeker omdat zijn tweelingbroer (mijn oom) en mijn andere tante ook 65 zijn geworden.

Etentje
Hoe kun je dat dan beter vieren dan met een heerlijk dinertje, we blijven immers bourgondiërs 🙂 . Aangezien de vrouwen binnen de familie (tsjah heel cliché maar het zijn toch echt de vrouwen) goed kunnen koken werd het een diner bij mijn oom en tante thuis, samen met mijn vaders broers en zus en met Laura en mij.


Dubbel genieten

Het was een super leuke en lekkere avond. Mijn vader voelde zich, sinds het stoppen met de medicijnen, eindelijk weer stukken beter. Dat kon je goed merken en was heel fijn om te zien. Hij genoot, van de gezellige ambiance, van het lekkere eten maar vooral van het gezelschap. Hij praatte met zijn broer en zus over ‘vroeger’, had eindelijk weer goede eetlust en maakte zelfs grapjes.

Een avond waarop het leven gevierd wordt, samen met zijn naasten. Enerzijds een dubbel gevoel vanwege de situatie. Is het misschien zijn laatste verjaardag? We weten het niet en we willen het ook niet weten. Maar dat geeft ook niet. Daar gaat het deze avond niet om. Deze avond gaat het alleen om het genieten van het leven, de rest is even bijzaak.

65!